Wethouder Piet de Klein draait de eerste paal de grond in. (foto: eigen foto)
Wethouder Piet de Klein draait de eerste paal de grond in. (foto: eigen foto) (Foto: )

Aanleg zonnepark bij Ewijk gestart

Wethouder Piet de Klein van de gemeente Beuningen heeft op dinsdag 11 juni de eerste paal voor het nieuwe zonnepark Lage Woerd nabij de Goudwerf in Ewijk in de grond gedraaid. Daarmee startte hij de aanleg van het eerste grote zonnepark van Beuningen.

Het zonnepark, bestaande uit 18200 panelen met een vermogen van 6MWp zal gedurende 23 jaar voor 1800 huishoudens stroom gaan leveren. In de komende maanden wordt het park gebouwd. De komende weken volgen zo'n 4500 palen die als basis dienen voor de stellages waarop de zonnepanelen worden bevestigd. Om het terrein wordt ter beveiliging een hekwerk geïnstalleerd en ook zijn er camera's geplaatst. Eind dit jaar wordt de aansluiting op het netwerk geïnstalleerd. Vanaf dat moment levert het zonnepark Lage Woerd een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn.

Voor de aanleg van het zonnepark zijn twee werkcontainers op het terrein geplaatst. Na de bouw wordt het terrein voor een groot deel afgewerkt met groene hagen zodat vanaf de Steeg en Koningstraat het zonnepark nauwelijks te zien zal zijn.

Meer berichten