Opening door wethouder Henk Plaizier en gedeputeerde Peter Drenth. (Foto: Bas Sanders)
Opening door wethouder Henk Plaizier en gedeputeerde Peter Drenth. (Foto: Bas Sanders) (Foto: )

Nieuw schoolplein voor basisschool De Peppel

Basisschool De Peppel heeft een nieuw groen schoolplein. De speelplaats is vrijdag 28 juni feestelijk geopend door wethouder Henk Plaizier en gedeputeerde Peter Drenth.

Grijze tegels op een kaal schoolplein, geen plek om te verstoppen of insecten te zoeken. Op basisschool De Peppel gaat het voortaan anders. Afgelopen periode is er hard gewerkt aan een nieuwe groene speelplaats.

Kinderen denken actief mee op De Peppel. Ze hebben zelf ontwerpen gemaakt voor het nieuwe plein. Het kinderbestuur zag er vervolgens op toe dat het plein aan al hun wensen voldeed. Hovenier Ronald van 'Weer naar buiten' heeft vervolgens met zijn team en met hulp van kinderen, ouders en leerkrachten het plein aangelegd. Het is nu een speel- en leerlandschap in een. Een buitenlokaal met insecten, planten, struiken, amfitheater, wilgenhut, klimmuur, modderkeuken, waterbaan én een moestuin. De groene speelplaats brengt creativiteit, rust, ontdekking en beweging samen. Daarnaast draagt het groene plein bij aan het behoud van soorten planten en dieren, de biodiversiteit. De groene speelplaats van basisschool De Peppel is mede mogelijk gemaakt met behulp van subsidie van de provincie Gelderland.

Meer berichten