Beuningse Boys-trainer Henk Evers: "Ik wil ook plezier kunnen hebben bij een club." (Foto: Niels Eggenhuizen)
Beuningse Boys-trainer Henk Evers: "Ik wil ook plezier kunnen hebben bij een club." (Foto: Niels Eggenhuizen) (Foto: )

Doorgaan op de ingeslagen weg

Eén ding is zeker: met het aanstellen van Henk Evers als trainer voor het eerste elftal, haalt Beuningse Boys een bekende naam in huis. De oefenmeester diende al een aantal clubs in de regio. Evers ziet uit naar het avontuur in Beuningen én is ambitieus: "Ik wil graag bij de eerste vijf meedoen."

Wie de trainersloopbaan van Henk Evers nader onder de loep neemt, moet een ding opvallen: de oefenmeester blijft de ploegen waar hij traint bijna altijd een aantal jaren trouw. Zo stond hij vier jaar voor de groep bij DIO'30, trainde hij liefst zes jaar in Vierlingsbeek bij Volharding, zat hij vier jaar op de bank bij AVC Wijchen en diende hij MVV'18 óók drie jaar. "Bij de meeste clubs heb ik inderdaad wel drie jaar of langer gezeten", beaamt de trainer. Wat dat over hem wil zeggen? "Ik kijk in ieder geval niet alleen maar naar het niveau, maar wil ook plezier hebben bij een club waarvan ik denk de spelers beter te kunnen maken." Dat gevoel was bij Beuningse Boys zeker aanwezig. "Het is een hele jonge selectie, dat spreekt mij wel aan. De eerste indruk is dat het een grote vereniging is met goede selectieteams."

Uit de gesprekken kwam ook een ontwikkelpunt waar Evers zich graag mee bezighoudt naar voren. "Het selectiebeleid binnen de jeugd moet nog beter op poten worden gezet. Ik wil me graag gaan mengen in de selectieprocedures die binnen de jeugd plaats moeten gaan vinden."

Evers, die in het begin van dit kalenderjaar zelf contact opnam toen hij de vacature bij de voetbalclub uit Beuningen kwam, omschrijft zichzelf als een mensenmens. "Ik probeer me goed in de groep te verplaatsen en denk dat ik een soort peoplemanager ben. Ik weet door de ervaring die ik heb wanneer ik ver boven de groep moet staan en wanneer ik er middenin moet staan." De trainer, woonachtig in Alverna, hoopt de na de winterstop ingezette lijn door te kunnen trekken. "Ik wil heel graag bij de eerste vijf meedraaien en zou het leuk vinden als we een periode kunnen pakken. Ik wil eigenlijk op dezelfde voet als vorig seizoen verdergaan." Dat gebeurt onder andere met versterkingen van buitenaf, mede op verzoek van de trainer. "Er zijn drie jongens van buitenaf bijgekomen, dat is ook een beetje op mijn verzoek geweest. Anders ga je alleen maar groepjesvorming krijgen met Beuningse jongens."

De trainer hoopt dat het volgend jaar weer ouderwets druk wordt op het sportpark. "Toen ik trainer was bij DIO'30 stonden er bij Beuningse Boys altijd heel veel mensen langs de kant die fanatiek voor Beuningse Boys waren; dat mis ik wel een klein beetje. Op het nieuwe sportpark heb ik één keer gespeeld met DIO, op het oude sportpark stonden altijd veel mensen langs de kant. Dat was altijd leuk. Er was veel strijd en beleving en er gebeurde gewoon altijd wat. Dat moet weer terugkomen." Evers ziet uit naar de start: "Ik heb er enorm veel zin in, vooral ook omdat we twee grote selectiegroepen hebben. We zijn in totaal ook met vier keepers, dat vind ik geweldig."

Meer berichten