Op donderdag 25 juli en 1 augustus vinden de zomercolleges plaats in de bibliotheek.
Op donderdag 25 juli en 1 augustus vinden de zomercolleges plaats in de bibliotheek. (Foto: )

Zomercolleges in bibliotheek Beuningen

Deze zomer vinden er twee zomercolleges plaats in de Bibliotheek in Beuningen over ontwikkelingen in de 21e eeuw. Student-docent Bregje vertelt op donderdag 25 juli over nieuwe technologieën en gaat in op klimaatverandering. Tijdens het tweede college op donderdag 1 augustus komen voedselvraagstukken aan bod. De colleges duren van 10.00 tot 12.00 uur en zijn los van elkaar te bezoeken.

Ligt Alphen aan de Rijn in het jaar 2050 aan zee? Waarom is klimaatverandering zo vaak in het nieuws tegenwoordig? En wat houdt het Klimaatakkoord precies in? Student-docent Bregje gaat er dieper op in tijdens het eerste zomercollege op 25 juli. Ook vertelt ze over verschillen in technologie tussen vroeger en nu. Denk hierbij aan nieuwe manieren van communiceren: vroeger stuurden we elkaar brieven, nu verloopt veel communicatie digitaal. Hoe heeft dit ons leven beïnvloed?

Tijdens het tweede zomercollege op 1 augustus staan voedselvraagstukken centraal. Zo gaat het bijvoorbeeld over vegetariër zijn en voedsel verdelen, zodat niemand meer honger heeft. Ook vertelt Bregje over 'oplossingen voor de toekomst'. Welke ingenieuze oplossingen voor 21e-eeuwse problemen hebben wetenschappers voor ons in petto?

Meer berichten