Daphne Beurskens is sinds een klein jaar gestart met haar eigen bureau BOEG. (Foto: eigen foto)
Daphne Beurskens is sinds een klein jaar gestart met haar eigen bureau BOEG. (Foto: eigen foto)

Minder stress, relaxter in het leven

Daphne Beurskens helpt met haar Buro BOEG, gevestigd in Ewijk, mensen om minder stress in hun leven te ervaren. Beurskens geeft gratis tips en adviezen, maar ze heeft ook speciale programma's waarbij ze mensen individueel begeleidt. Op zaterdag 17 augustus organiseert ze een vrijblijvende wandeling om in gesprek te raken met mensen.

Een druk dagelijks leven: veel mensen hebben er tegenwoordig mee te maken. Een veeleisende baan wordt gecombineerd met een actief privéleven, waardoor stilzitten er lang niet altijd inzit. Daphne Beurskens is ervaringsdeskundige op dat gebied en helpt mensen graag met het ervaren van minder stress. "Tegenwoordig hebben heel veel mensen last van stress. Met vrij kleine tips en adviezen kun je dingen op een andere manier doen waardoor je minder last hebt van stress. Want laten we eerlijk zijn: er wordt een groot beroep gedaan op ons allemaal. Is het niet op je werk, dan wel via social media of je sociale netwerk", vertelt Beurskens. Een klein jaar geleden besloot zij haar eigen bedrijf Buro BOEG op te starten. "Met Buro BOEG zou ik heel graag mensen met eenvoudige tips en tools willen helpen om zich staande te houden in alles wat we moeten. Daarnaast geef ik ook individuele coaching; dat is gericht op het bieden van hulp aan mensen die veel stress ervaren. Als je je verantwoordelijk voelt, is het vaak moeilijk om 'nee' te zeggen, terwijl je misschien ook een avondje op de bank voor jezelf of je gezin nodig hebt."

Op de website van Buro BOEG, www.buroboeg.nl, geeft Beurskens daarnaast tips. "Ik heb een online training ontwikkeld en bied ook EFT (Emotional Freedom Therapy) aan. Dat is vooral voor mensen die zich gespannen voelen, veel piekeren of nare gedachtes over hun werk hebben. Die klachten kun je verminderen met EFT. Dat stukje bied ik aan bij de individuele coaching, maar ook los omdat het zo effectief is. Ik ben zelf ervaringsdeskundige als het gaat om stress. Ik heb veel stress gehad en dacht: dit wil ik niet meer. Als je al die klachten negeert, loop je kans op een burn-out. Ik wilde er wat aan doen en ben een opleiding tot stresscounselor gaan doen. Ik heb ontdekt dat ik door acht stappen veel relaxter in het leven sta en minder stress heb. Ik heb die acht stappen uitgewerkt in een online training." Beurskens combineert haar eigen Buro met werkzaamheden binnen een grote instelling voor mensen met een beperking. Daarbij richt ze zich onder andere op het leerklimaat binnen teams. "Ik zou het leuk vinden om op een laagdrempelige manier met mensen in contact te komen", vertelt Beurskens tot slot. "Op zaterdag 17 augustus zou ik graag een stukje willen gaan wandelen met een aantal mensen. Ze kunnen dan vragen stellen en praten over stress en dingen die spelen." De wandeling start om half elf en duurt een uurtje. Beurskens wil verzamelen bij het parkeerterrein bij Slot Doddendael. Aanmelden óf het verkrijgen van meer informatie kan via de website, telefonisch (06-44198820) of Facebook.

Meer berichten