Anke Braem en Hans Crezee van de organisatie van de eerste dorpsquiz van Beuningen. (foto: Elly Bruns)
Anke Braem en Hans Crezee van de organisatie van de eerste dorpsquiz van Beuningen. (foto: Elly Bruns)

Eerste dorpsquiz van Beuningen

Zaterdag 14 september wordt de eerste Beuningse dorpsquiz Aggunogguswawit gehouden. Zaterdag 28 september maakt de organisatie de uitslag bekend tijdens een feestelijke avond. Twee van de vijf kernteamleden, Anke Braem en Hans Crezee, vraag ik vandaag hoe het staat met de voorbereiding van deze primeur. "We zijn al ver gevorderd, de teams kunnen zich aanmelden."

door Elly Bruns

Het was Coby Hagens die het initiatief nam voor de Beuningse Dorpsquiz. In navolging van veel andere dorpen leek het Coby een goed idee dat ook naar Beuningen te brengen. Zij nam contact op Stichting Perspectief, die de weg heeft gewezen, o.a. naar gemeente Beuningen, hoe dit uit te gaan voeren. Gelukkig heeft de gemeente dit initiatief omarmd, door onder meer een startbudget ter beschikking te stellen. "Want," zegt Anke, "je moet toch meteen al wat kosten maken, bijvoorbeeld voor het opzetten van een website. En omdat het voornemen bestaat dat er vaker een dorpsquiz wordt georganiseerd, is op advies van de gemeente de stichting Dorpsquiz Beuningen opgericht.

Na een oproep in de Koerier tot deelname aan de organisatie van de Dorpsquiz reageerden naast Hans en Anke ook Gijs van den Hurk. Later sloten ook Erik Loeffen en Ron Baauw De laatste voor de financiële taken. Zij vormen samen het kernteam dat zorgt voor de organisatie, het maken van het quizboek en de invulling van het eindfeest. "Op zaterdag 28 september is er een gezellig eindfeest met de goede antwoorden en met de, waarschijnlijk soms hilarische, foute antwoorden en met de prijsuitreiking door de burgemeester. Er is een wisselbeker te winnen en natuurlijk de eer en misschien nog veel meer prijzen, daarover zijn we nog in gesprek met sponsoren."

Hoe gaat de quizavond op 14 september er uit zien? Hans: "Om 19.00 uur kan de teamcaptain, die in de gemeente woonachtig moet zijn, het quizboek ophalen in De Lèghe Polder en hij/zij neemt dat mee naar een eigen locatie waar zijn of haar team klaar zit om te gaan puzzelen. 's Avonds uiterlijk om 23.30 uur moet het quizboek ingevuld ingeleverd zijn. In die paar uren moeten vragen worden beantwoord en enkele doe-opdrachten worden uitgevoerd. Een deel van de vragen gaat over Beuningen. Het merendeel is veel breder. Denk aan muziekvragen, sportvragen, radio en t.v. en er kunnen ook breinbrekers tussen zitten."

Anke vult aan: "Alle bronnen mogen gebruikt worden, je mag ook naar de overbuurman lopen als hij op die ene vraag het antwoord wel zal kennen. En de beste tip is dat je de meeste kans om te winnen maakt als je team een gemêleerd gezelschap is. Ook kinderen kunnen hun bijdrage leveren." De kosten voor deelname aan de Dorpsquiz bedragen 20,00 euro. Elk extra quizboek 10,00 euro. Aanmelden kan tot en met 31 augustus a.s. Meer info? www.dorpsquizbeuningen.nl (daar vindt u ook het aanmeldformulier) of mail naar info@dorpsquizbeuningen.nl

Meer berichten