Ger van Boxem wil onder andere middels BSB een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van eenieder. (Foto: Elly Bruns)
Ger van Boxem wil onder andere middels BSB een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van eenieder. (Foto: Elly Bruns) (Foto: )

Heel Beuningen in beweging

In september vindt in Beuningen de Nationale Sportweek plaats met tal van sportieve activiteiten met voor elk wat wils. Ger van Boxem uit Beuningen, algemeen coördinator van Actief Ontmoeten en ook actief voor Stichting Beuningen Sport en Beweegt (BSB), laat zich hierover uit: "Er zijn een heleboel partijen betrokken bij de invulling van de sportweek, dus het is absoluut een breed gedragen initiatief."

Na zijn pensioen, zeven jaar geleden, heeft Ger zich een nieuwe missie ten doel gesteld: een positieve bijdrage leveren aan gezondheid voor eenieder. Van Boxem: "Actief Ontmoeten is de opvolger van de BOL (Beuningse Oeverwal Loop). BOL was te veel gericht op wedstrijdlopers, hetgeen tot gevolg had dat andere sporters afhaakten en ook de jeugd en kinderen niet werden bereikt. Dat moest dus anders." Bij Actief Ontmoeten is er meer diversiteit in (sportieve) activiteiten. Men kan individueel deelnemen of in een groepje. "Hier vind je gelijkgestemden om samen mee op avontuur te gaan. Gewoon eens proberen en misschien klikt het wel zo goed dat je besluit om nog eens mee te doen."

Actief Ontmoeten wordt georganiseerd door Stichting BSB in samenwerking met andere partijen. BSB is bedoeld voor sporters en niet-sporters, voor iedereen die steun wil bij het optimaliseren van zijn of haar gezondheid en welbevinden.

BSB werkt samen met en wordt gesteund door onder andere de buurtsportcoaches en Stichting Perspectief. De missie van BSB is het bevorderen van een optimale kwaliteit van leven, nu en later. Ger: "BSB werkt vanuit vier pijlers: bewegen, voeding, ontmoeten en welbevinden. Wij willen individuen stimuleren om het optimale leven te leiden, dealend met de negatieve zaken die soms in het leven voorbij komen, zoals pijn, pijntjes en lichamelijke gebreken." BSB kent abonnementen om mee te doen aan activiteiten als combitraining of hardlooptraining of een cursus Gelukkig Fit volgen. Ook kan er advies gevraagd worden bij blessures maar ook informatie verkregen worden over bewegen, voeding, medicijngebruik i.c.m. sporten.
De nationale sportweek in Beuningen vindt plaats in de week van 20 tot 29 september en Actief Ontmoeten vindt plaats op twee dagen, 15 en 22 september. Het gehele programma van de sportweek staat op www.beuningensameninbeweging.nl. De activiteiten starten allemaal in de ochtend en om 11.45 uur vindt de officiële opening van de Beuningse Sportweek plaats door de verantwoordelijke wethouder. Mits tijdig aangemeld via www.actiefontmoeten.nl is deelname aan de activiteiten gratis. Deelnemen op de dag zelf kan ook als er nog plekken vrij zijn, maar dan wordt er wel een bijdrage gevraagd. Start en finish van alle activiteiten bij fruitbedrijf De Weeropper aan de Koningstraat in Beuningen. Honden zijn daar niet toegestaan. Meer info is te vinden via eerder genoemde sites of te verkrijgen bij Ger van Boxem (actiefontmoeten@gmail.com of 06-20542000).

Meer berichten