Bewoners van de Brink. Ze lopen de deur niet bij elkaar plat, maar delen wel lief en leed.
Bewoners van de Brink. Ze lopen de deur niet bij elkaar plat, maar delen wel lief en leed. (Foto: ?)

Column van Gerda Geurts: Polonaise op de Brink

  Column

In de zomer stond er in de Koerier Beuningen een fotopuzzel. De prijs was een workshop columns schrijven. Gerda Geurts uit Beuningen zond de oplossing in, heeft tips gekregen voor het schrijven van een column en is aan de slag gegaan. Ze schrijft over haar eigen buurt, de Brink in Beuningen, waar mensen elkaar kennen en lief en leed delen.

BEUNINGEN - Zingen en dansen op het plein, het kan allemaal op de Brink. De bewoners van de Brink gaan goed met elkaar om, we lopen de deur niet plat bij elkaar maar er wordt wel regelmatig iets georganiseerd. Of je nu wel of niet komt bij een activiteit dat maakt niet uit, hier ben je helemaal vrij in.

Op een van de BBQ-avonden pakt een van de bewoners zijn BBQ-worstje en zingt een wijsje met zijn saucijsje. De dames maken een dansje midden op straat of er wordt spontaan een polonaise ingezet, midden in de nacht en over het plein na een thema-avond bij een van de bewoners thuis. Tijdens het 25-jarig jubileum van de Brink werd een lijflied geïntroduceerd, "Elisabeth" (van Hansi Hinterseer) favoriet van een van onze (helaas overleden) bewoners. Een lied dat op elk feestje weer gedraaid wordt en waar we allemaal massaal op meezingen. Op een ander feestje ontstaat de naam Decibel wat staat voor keihard en vals zingen.

Tijdens de feestjes op het plein mag het vuur niet ontbreken, de vuurkorf wordt klaargezet en menig blokje hout wordt er verbrand, enerzijds voor de gezelligheid maar soms ook om lekker warm te blijven.

Het is niet altijd feest op het plein, de bewoners delen ook lief en leed met elkaar. Zo wordt er bij het overlijden van een bewoner de vlag halfstok gehangen op de dag van de uitvaart als eerbetoon aan de overledene en ontvangt een zieke een bloemetje/fruitmand namens de buurt.

Zo'n twee keer per jaar slaan we de handen ineen om de Brink weer onkruidvrij te maken. Ik zorg hierbij samen met mijn inmiddels verhuisde buurvrouw voor de koffie/thee met de koeken. Er wordt hard gewerkt om alles weer netjes te krijgen en tijdens het nuttigen van koek en koffie worden herinneringen opgehaald. Voor ons is het altijd burendag en we maken er elke keer weer een feestje van. Binnenkort bestaat de Brink 40 jaar en trekken we er samen op uit om ergens een hapje te gaan eten. Hoe deze avond verder afloopt?......
Gerda Geurts

Meer berichten