Ewijk loopt weer vast inhet Bergharense zand

  Sport

Ewijk- Vv Ewijk heeft zondag de uitwedstrijd tegen UHC met 4-4- gelijkgespeeld.

UHC trad aan in een 4-3-3 met een messcherpe voorhoede. Ewijk kwam door de terugkeer van Koen de Waal met een opstelling waarbij Sjoerd van der Hagt weer vanaf het middenveld kwam.

Het begin was voor Ewijk dat duidelijk aangaf hoog druk te willen zetten en de tegenstander collectief af te jagen. De eerste kans was echter voor UHC dat een scherpe counter plaatste. Ewijk had geluk dat de spits van UHC wild over de bal maaide en miste.

Ewijk kwam in de 10e minuut tot een eerste mogelijkheid toen Sjoerd van der Hagt goed doorging en voor de goal besloot af te leggen, waar zelf schieten wellicht meer resultaat had opgeleverd. Kort daarna weer een mogelijkheid als Brian de Groot goed doorgaat, hij zet voor op Luuk Reuvers, maar de keeper keert zijn inzet bekwaam.

Een goal kon niet uitblijven en die kwam er dan ook al na 12 minuten: Tom Diebels zet een aanval op die na een goede actie van Koen de Waal tot bij Sjoerd van der Hagt komt: 0-1. Ewijk was nu los en al na 19 minuten kwam de 0-2 op het bord: een prachtig afgemeten voorzet van Brian de Groot op Tom Diebels, die tegendraads binnen kopt.

Evenwicht

Nog geen 10 minuten later was de stand alweer volledig in evenwicht. Na 23 minuten een keurige loopactie van de Bergharense spits, die zicht zelf in een beweging vrijloopt en vervolgens in een vloeiende beweging de bal in de uiterste hoek langs Jan Cobussen binnen werkt: 1-2. Een paar minuten later al de gelijkmaker als een goede loopactie van de razendsnelle rechtsbuiten wordt gevolgd door een strakke voorzet en goede afwerking: 2-2.

Tom Diebels drukte vervolgens zijn stempel nog nadrukkelijker op de wedstrijd: in de 33e minuut zag hij de keeper van UHC wat verder van zijn goal afstaan. Ondanks dat de afstand zo'n 35 meter was weerhield dat hem er niet van de bal prachtig met een lob binnen te werken: 2-3 voor Ewijk.

Na rust een wat onrustig begin aan beide zijdes. Toch kreeg UHC na 10 minuten een kans waar Jan Cobussen bekwaam redde toen de Bergharense spits weer opeens vrij opdook voor zijn goal.Enkele minuten later was het toch raak: na een pass haalde de UHC spits verwoestend uit, zonder dat er enige druk op de bal werd gezet: 3-3.

Ewijk zat niet bij de pakken neer en kreeg al gauw weer kansen. Een ervan bracht Sjoerd van der Hagt in scoringspositie, de keeper wist zijn schot toch nog tot corner te verwerken. Die corner kon UHC niet uit de 16 meter krijgen voordat de bal bij Sander Leenders landde, die er wel raad mee wist en de 3-4 hard en droog binnen schoot.

De slotfase werd een knotsgekke: over het hele veld zag je spelers van beide teams bijna door de hoeven zakken van vermoeidheid. Tot dat de scheidsrechter een wel erg makkelijke vrije trap gaf in de 93e minuut. Die werd ingebracht en onberispelijk binnen geknikt: 4-4.

Donderdagavond speelt Ewijk thuis tegen DIOSA. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten