Roda-uitblinker onder de lat kan gelijkmaker niet voorkomen

  Sport

Winssen - Roda'28 keeper Martijn Teuwsen was zondag duidelijk Man of the Match aan Winssense zijde tegen DVOL. Hij kon de gelijkmaker (2-2) van zijn collega-doelman in blessuretijd echter niet voorkomen.

Roda'28 speelde zondag uit tegen DVOL in Lent. De Roda'28 spelers speelden een gepassioneerde wedstrijd, waarbij DVOL wel het meeste balbezit had, maar niet tot scoren kon komen. Dit was vooral een verdienste van de uitstekende reddingen van Roda'28 doelman Martijn Teuwsen. Hij speelde een grootse wedstrijd en hield mede door enkele schitterende reddingen lang de 0 vast.

Serieuze aanval

In de 10e minuut is de 1e serieuze aanval van Roda'28 te zien, waarin Bob Stevens de bal diep geeft naar Pim Tromp, die vanuit een positie langs het doel, voorlangs schiet. In de 35e minuut verovert middenvelder Nick Janssen de bak op het middenveld, speelt Bob Stevens aan, die de bal breed geeft aan de sprintende Pim Tromp, die komt met hoge snelheid voor de keeper, weet nog wel een hard schot te produceren, maar helaas voor Roda'28 is dit recht op de DVOL-keeper Mick Kuling af en die kan de bal met moeite keren.

In de 43e minuut komt Roda'28 op een 0-1 voorsprong. DVOL probeerde snel vanuit de verdediging een aanval op te zetten, maar op het middenveld verovert Roda'28 de bal. Bob Stevens ziet Pim Tromp de diepte in lopen. Die lobt de bal fraai over de DVOL-keeper. Met deze stand wordt de rust bereikt.

Schitterende curve

Na rust probeert DVOL de druk op de Roda'28 verdediging op te voeren en reeds in de 50e minuut hebben zij succes. Uit een afgeslagen corner krijgt DVOL-speler Sjors Coenen net buiten de 16 meter de bal op de wreef en met een schitterende curve verdwijnt zijn zondagsschot in de winkelhaak van het doel.

Roda'28 probeerde goed in de organisatie te blijven voetballen en na enkele positionele aanpassingen waren er weer enkele goede aanvallen van Roda'28. In de 60e minuut schiet Marijn van Kraaij vanuit hoek strafschopgebied de bal snoeihard in de linker bovenhoek van de DVOL keeper, die kon dit schot wel aanraken, maar niet tegenhouden. Roda'28 had dus weer een 1-2 voorsprong weten af te dwingen.

Corners

De druk van DVOL neemt toe en ook het aantal corners nam toe, maar hierin zat weinig variatie, de meeste corners vielen bij de 1e paal en met name Roda'28 speler Joris van Rijn kon vanuit deze positie ook vele ballen wegkoppen.

In de 3e minuut van de blessuretijd kreeg DVOL een corner, waarbij ook de keeper mee naar voren kwam. Hij kopte de hoekschop bij de tweede paal binnen. Vrijwel direct na dit doelpunt werd de wedstrijd afgesloten door de goed leidende scheidsrechter J. Christian.

Programma

Woensdag 7 november speelt Roda'28 thuis om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen GVC. Zondag 11 november is Roda'28 vrij en op 18 november staat de derby tegen Beuningse Boys op het programma.

Meer berichten