Layla scoort de 1-0 na een mooie actie.
Layla scoort de 1-0 na een mooie actie. (Foto: Wil Kuijpers)

Moeizame overwinning MHCB-dames op Apeldoorn

  Sport

Beuningen - De Beuningse hockeydames wonnen zondag hun laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen gaat beginnen (2-0).

Hekkensluiter Apeldoorn was naar het waterkoude Beuningen afgereisd. En de dames uit Apeldoorn hadden er zin in. Het begin van de wedstrijd waren ze overtuigender dan de Beuningse hockeysters. Beuningen kwam niet goed tot een aanval. De opbouw vanaf het achterveld liep niet lekker. Er waren wel een paar kansjes maar serieus was het niet.

Tot vlak voor rust een speelster van Beuningen een groene kaart kreeg en 5 minuten naar de kant mocht. MHCB gaf gas en na een fraaie actie scoorde A1-speelster Layla de 1-0. Een mooie uitgangspositie voor na de rust. 

In de tweede helft begon Beuningen weliswaar goed, maar na een kwartier leek de 1-1 dichterbij dan de 2-0. Apeldoorn drukte wel, maar creëerde niet echt uitgespeelde kansen. Na 20 minuten was het Beuningen dat weer in de wedstrijd zat en kansjes creëerde. Met nog 5 minuten op de klok mocht wederom een MHCB'er de dug-out opzoeken. Een herhaling van de eerste helft. Een mooie aanval werd door Willemijn in dit geval afgerond met een fraaie tip in: 2-0.

Een verdiende maar moeizame overwinning.

Meer berichten