} Logo koerierbeuningen.nl

Roda'28 houdt één helft stand tegen HAVO

  Sport

Winssen - Zondag speelde Roda'28 een uitwedstrijd tegen koploper HAVO uit Haalderen. Roda'28 begon sterk aan de wedstrijd, hield de 0 tot aan de rust, maar na rust was HAVO een maatje te groot (4-0).

door Theo Veens

Reeds in de 2e minuut van de wedstrijd was er voor Roda'28 een grote kans om de score te openen. Middels een verre trap van Martijn Teuwsen, kwam de bal bij Bob Stevens terecht. Die kopte goed door naar rechts, waar Pim Tromp de bal kon oppakken. Er volgde een goede voorzet naar Marijn van Kraaij, die schoot op doel, maar HAVO-doelman Steven Paul kon met een uiterste krachtsinspanning de bal corner tikken. Uit de genomen corner kon verdediger Tjeerd Steeg de bal inkoppen, maar de bal was iets te hoog en ging over het doel.

In het verdere verloop van de wedstrijd was HAVO wel sterker, maar nog niet gevaarlijker en Roda'28 zocht ook de aanval en er kwamen momenten met kansjes voor Roda'28. In de 30e minuut werd er door Roda'28 een corner genomen en de geheel vrijstaande Niek van Gemert kon inkoppen, maar precies in handen van de HAVO-doelman.

In de 35e minuut wordt een HAVO aanval afgewend en komt de bal bij Daan Willems. Die passt naar Twan Arnts, die geeft een goede voorzet op Bob Stevens. Stevens kopt op doel, maar ook iets te hoog.

De sportief gespeelde wedstrijd kabbelde zo naar de rust. De goed leidende scheidsrechter Meggie Rutten had de wedstrijd onder controle en kon zonder kaarten uit te delen de wedstrijd leiden.

In de tweede helft kwam HAVO energieker uit de kleedkamer. Het tempo ging omhoog. In de 53e minuut is er een misverstand in de Roda'28-defensie en HAVO-speler Lex Doelman maakt hier dankbaar gebruik van: 1-0.

Door twee lichte blessures moet Roda'28 twee verdedigers wisselen en dit verstoort de rust en de organisatie. HAVO maakt hier dankbaar gebruik van en scoort in de 60e min de 2-0 door Tim Vonk. In de 64e minuut valt de 3-0 door Thijs Barten.

Roda'28 gaat niet bij de pakken neer zitten en in de 70e minuut is er over rechts nog een goede actie van Marijn van Kraaij, Hij geeft een goede voorzet op Niek van Gemert, maar zijn schot wordt geblokkeerd in de HAVO-defensie.

In de 81e minuut wordt het nog 4-0 door Thijs Barten.

Roda'28 speelt zondag om 14.30 uur op Boshof de thuiswedstrijd tegen DIO'30 uit Druten, die momenteel op de 2e plaats staan. Een Maas en Waalse derby, die de afgelopen jaren weinig gespeeld is.

Meer berichten