} Logo koerierbeuningen.nl

Beuningse Boys wint uit bij Blauw Wit

  Sport

Beuningen - Beuningse Boys heeft na het verlies vorige week de smaak van de overwinning weer te pakken. Het won zondag uit bij Blauw Wit met 2-3.

door Niels Eggenhuizen

Onder heerlijk lente omstandigheden trapten in Nijmegen Blauw Wit en Beuningse Boys af voor hun onderlinge competitiewedstrijd. De eerdere wedstrijd in Beuningen eindigde in een 0-5 zege voor Blauw Wit. Beuningse Boys was dus uit op revanche.

In een redelijk gelijk opgaande eerste helft zijn het De Boys uit Beuningen die op een 0-1 voorsprong komen als Glenn Muller op aangeven van Mick in den Bosch het net weet te vinden. Kort voor rust brengt Blauw Wit de stand weer in evenwicht als Roy Nijenhuis na niet scherp verdedigen de 1-1 weet te scoren.

Aan het begin van de tweede helft is het Blauw Wit dat sterker begint en dan ook op dat moment verdiend op een 2-1 voorsprong komt. Na deze tegentreffer neemt Beuningse Boys meer het heft in handen en begint het beter te voetballen. Dit resulteert in de 2-2 van Roan Dollman.

De Boys ruiken dat er meer in het vat zit en gaan op zoek naar de 2-3. De zoektocht wordt beloond want het is opnieuw Glenn Muller die weet te scoren. En met zijn tweede treffer van deze middag bezorgt hij Beuningse Boys een verdiende 2-3 overwinning. Blauw Wit eindigt de wedstrijd tenslotte met 10 man als een speler zijn tweede gele en dus rode kaart krijgt.

Door deze overwinning klimt Beuningse Boys weer iets omhoog in de stand en nestelt het zich in de brede middenmoot. Ook doet het goede zaken voor de derde periode waarin het na 4 gespeelde wedstrijden met 12 punten bovenaan staat. Doordat SV Hatert heeft besloten het eerste elftal terug te trekken uit de competitie gaat de thuiswedstrijd van komende zondag derhalve niet door. De eerstvolgende wedstrijd is dan ook pas op 2e paasdag 22 april in Elden tegen Eldenia. De aftrap is dan om 14.30 uur.

Meer berichten