Tweemaal succes hockeydames MHCB

  Sport

De dames van Beuningen boekten dit weekend twee belangrijke overwinningen. Vrijdagavond werd Best verslagen in de Silver Cup (5-1), terwijl zondag Bully aan de kant werd gezet met 3-1. Zo blijven de dames strijden op twee fronten.

De overwinning van zondag kwam moeizaam tot stand. In de eerste helft waren de bezoeksters uit Oldenzaal de betere, kwamen terecht op 0-1, maar verzuimden de voorsprong te vergroten. Na harde woorden in de rust, kantelde de wedstrijd. Twee minuten na rust scoorde Keri Donkers de gelijkmaker uit een strafcorner. Beuningen kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en beloonde zichzelf met een voorsprong. A1-speelster Constance Mersmann tikte heel behendig achter haar standbeen de 2-1 binnen. Tien minuten voor tijd besliste Ankie Hendrikson de wedstrijd door van dichtbij de 3-1 binnen te frommelen.

In de competitie blijft Beuningen daarmee op een keurige tweede plaats, op drie punten achterstand van koploper GCHC. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter Deventer. Vrijdag 19 april speelt het team de volgende ronde van de Silver Cup tegen MHC Sint-Oedenrode. Ook zij staan als laatste in de andere eerste klasse poule.

Meer berichten